A nevedben szereplő magánhangzók összege rámutat érzelmi életed nehézségeire, mindennapi félelmeidre . . . Szívszámod komoly tükröt tart eléd, mely segít megismerni önmagad, érzelmi életedet, szembeállít hibáiddal, de önbizalomépítő is egyben,hisz kiemeli a jó tulajdonságaidat.Ha Szívszámod: 1. Az 1-es szám minden dolog ősi egységét, az ,,egész,,-et, a mindenhatóságot, a világegyetemet és a jóságot jelenti. Mint minden páratlan szám, az l-es is a férfiasságot jelképezi.

Tulajdonságaid: Célratörő, sikeres, állhatatos jellemű, öntudatos, becsvágyó, önálló, erélyes, megbízható, lelkesedni tudó és nyitott minden új iránt. Nagyon jó koncentráló képességgel és emlékezőtehetséggel rendelkezel. Nagyon bízol önmagadban, akkor is, ha ez sokszor rejtve marad passzív külsőd mögött. Óriási kitartással és energiatartalékokkal rendelkezel, választott célodat tudatosan és határozottan követed, ritkán adsz fel bármit is. Néha kicsit rugalmatlan vagy, ezért ritkán hallgatod meg mások tanácsait. Nehezen viseled, ha parancsolgatnak neked, ezért rendszeresen kialakulnak kisebb - nagyobb konfliktusok körülötted. Szerelem terén önelégültség jellemez, jobban ki kellene mutatni érzelmeidet.  

Negatív tulajdonságaid: Gyakran makacs vagy, néha uralkodni akaró, sőt zsarnoki. Nem vagy kész alárendelni magadat, nehezen kötsz igazi barátságot.ha Szívszámod: 11->2.

A 2-es szám az ellentéteket és a nőiséget jelenti (mint minden páros szám). Vannak olyanok, akik a 2-es szám kettősségét - tehát negatívitásodat - hangsúlyozzák, vannak, akik pedig pont az ellenkezőjét. Hiszen a 2-es szám nélkül nem lennének a világban egymást kiegészítő dolgok. Két nem létezik (nő, férfi, két pólus: pozitív és negatív, a jó és a rossz, a fönt és a lent).  

Tulajdonságaid és jellemzésed: Szelíd, szeretetre méltó, tapintatos, békülékeny, kiegyensúlyozott, békeszerető, harmonikus, lelkiismeretes, rendszerető, szerény és diplomatikus vagy. Kedves, gondoskodó és figyelmes, ez megmutatkozik szociális érzékenységedben is. Puszta jelenléted is általában nyugtató hatással van környezetedre. Szívesebben dolgozol közösségben, mint egyedül. Szinte kényesen ügyelsz arra, hogy senkit ne bánts meg. Jellegzetes szellemi képességekkel rendelkezel. Bár kívülről magabiztosnak tűnsz, belül rendkívül érzékeny és sérülékeny vagy. Családi és partnerkapcsolataidban elsősorban biztonságra vágysz, és mindent meg is teszel azért, hogy zökkenőmentesen alakuljanak.  

Negatív tulajdonságaid: Gyakran ingadozó és határozatlan vagy.ha Szívszámod: 3.

A 3-as szám legyőzi az 1-es és 2-es szám közti ellentétet. Jelenti az egységet, a harmóniát, a bölcsességet és a keresztény szentháromságot. Három dimenzió létezik (hosszúság, szélesség, mélység), három halmazállapot (szilárd, folyékony, gáz), három alapszín (piros, sárga, kék), három napszak (reggel, dél, este) és három világ (Ég, Föld, Pokol).  

Tulajdonságaid, jellemzésed: Nagyon tehetséges, fantáziadús, sokoldalú, energikus, merész, eleven, szellemes, vicces, élénk, sikeres, becsvágyó, tevékeny, szorgalmas és szerencsés vagy. Magad vagy az örök optimizmus, az új és jobb lehetőségek éltetnek. Téged igazán nehéz kihozni a sodrodból. Elegendő önbizalommal rendelkezel, bízol saját képességeidben. Pontosan tudod, hogy az életnek van célja és értelme, és tisztában vagy azzal, hogy törekvéseid végül elnyerik jutalmukat. Jó humorérzékkel rendelkezel, könnyen felvidítasz másokat. Nagyvonalúság jellemez, kerülöd a kellemetlen helyzeteket. Egyáltalán nem viseled jól a magányt, ha nincs társad, hát keresel magadnak egyet.  

Negatív tulajdonságaid: Némelykor szétszórt, fecsegő, szeszélyes, sőt parancsoló vagy.
ha Szívszámod: 4.

A 4-es szám a rendet és a teljességet jelenti. Négy égtáj van, négy évszak, négy Hold-szak, négy alapelem és négy vérmérséklet. A Biblia négy evangélistát ismer, de ugyanakkor az Apokalipszis négy lovasát is, akik a halált és a romlást hozzák.  

Tulajdonságaid: Szolid, praktikusan gondolkodó, földhözragadt, nyugodt, kitartó, szorgalmas, társadalmilag elismert vagy, jó szervezőkészséggel rendelkezel, és nagyon keményen tudsz dolgozni. Elsődleges célod, hogy biztonságra törekedj. Rendre és szeretetre vágysz, szinte zavar, ha észrevesznek, ezért általában szeretsz elvonulni a külvilágtól. Gyakorlatias vagy, és a sikerre törekedsz, mégis boldoggá a családi kör tesz, ahol mindennek megvan a maga helye, ideje és rendje. Magadat megbízhatónak tartod, és rendkívüli módon igyekszel, hogy környezeted is annak lásson. Nem vagy barátságtalan, mogorva, mégis félénkséged és visszahúzódó jellemed megakadályozz abban, hogy társasági ember legyél. Otthonod általában kényelmes, meleg, barátságos fészek.

Negatív tulajdonságaid: Néha kissé fantáziátlan és nehézkes.
ha Szívszámod: 5.

A nagy pszichológus, C. G. Jung számára az 5-ös szám a természetes ember jelképe (törzs, két láb, két kar). Goethe javasolta az ötéves próbaházasságot. Öt érzékszervünk van, öt ujjunk, sok virágnak öt levele.  

Tulajdonságaid: Intelligens, szimpatikus vagy, szeretsz utazni, szereted a rizikós helyzeteket, mozgékony, sokoldalú, szórakoztató, lelkesedni tudó vagy és jó üzleti érzékkel rendelkezel. A kaland és az újdonság iránti vágy hajt állandóan. Sok dolog iránt érdeklődsz, aktivitásodat, életkedvedet könnyedén átragasztod másokra. Figyelmedet semmi sem köti le tartósan. Azt csinálod, amihez éppen kedved van. Szinte görcsösen ragaszkodsz függetlenségedhez. Szerelmi életedre nem jellemző az állandóság, barátokból és ismerősökből azonban nem szenvedsz hiányt. Otthonod is gyakran hasonló gondolkodású emberek találkozóhelye. Az unalom és a rutin lehangol, szinte sosem vagy elégedett.  

Negatív tulajdonságaid: Kissé kiszámíthatatlan, nyugtalan és türelmetlen vagy.
ha Szívszámod: 6.

A 6-os szám a szexualitás, otthoni élet, házasság és család jelképe. A hatágú csillag alakja Indiából származik, és leegyszerűsített módon ábrázolja két háromszög egyesülését. A világ teremtése is hat napig tartott. Ezért számít a 6-os szám a jól megalkotott művek jelképének.

Kellemes és vonzó ember vagy, akinek keresik a társaságát, és tanácsaira adnak. Nagyon képes vagy szeretni erotikus, szociális és lelki értelemben véve is. Kész vagy feláldozni magadat a családért. Gyakran vannak romantikus elképzeléseid. A háziasság és kényelmesség sokat számít. Házias, otthonszerető és a család iránt elkötelezett személy vagy. Állandóan szüksége van dicséretre és elismerésre, mert biztos akarsz lenni abban, hogy jól végzed a dolgod. A harmóniát és a belső egyensúlyt értékeled a legtöbbre. Törődsz mások jólétével, kiváló szülő és nagyszerű házastárs válik belőled. Kapcsolataidban mindig igyekszel őszinte és egyenes lenni, s természetesen ezt elvárod másoktól is. Biztos, hogy valamilyen művészi hajlammal vagy megáldva, ezért rendszeresen kreatív feladatokra is rászánod magad.  

Negatív tulajdonságaid: Néha kissé pazarló és féltékeny. 

ha Szívszámod: 7.

A 7-es szám jelképezi a teremtés rejtélyeit. A hetedik napon pihent meg Isten, a Bibliában a 7-es a leggyakrabban előforduló szám. A hét 7 napból áll, és a vallás is hét halálos bűnt ismer.

/A Lelke mélyén érzi,hogy a világ nem az,aminek látszik.Néha megmagyarázhatatlan módon érzi mások lelkét.Az okkultizmus fontosabb szerepet játszik életében,mint azt mások gondolnák.Titkos vágya,hogy misztikus szellemi vezető vagy fehér mágus legyen./

Tulajdonságaid: Te vagy az, akit állandóan félreértenek, vagy egyszerűen csak nem vesznek figyelembe. Rendszeresen úgy érzed, hogy senki sem érti meg, mit szeretnél létrehozni, megalkotni, vagy éppen tudatni környezeteddel, vagy egyszerűen csak nem értékelik kellőképpen tetteidet. Épp ezért vagy szívesen egyedül, ha teheted, inkább magányosan elemzed azokat a dolgokat, melyek nap mint nap történnek veled.Erősen érdeklődsz a misztikus tudományok iránt.

(Mosolygós arca mögött olykor nagyon is szomorú.Gyakran tudat alatti belső sugallat alapján cselekszik,de még jobban meg kellene bíznia pozitív intuícióiban.Akkor ugyanis ösztönösen ráérezne,hogy mi tehetné boldogabbá.) Szeretsz a dolgok mélyére látni, kutatod a titkokat, különösen azt, ami emberekkel kapcsolatos. Nem rajongasz a nagy társasági életért, kerülöd a zajos helyeket. Kimondottan jól viseled a magányt. Nagy fantáziával rendelkezel, intelligens, áldozatkész vagy, idősebb korodban méltóságteljes, tartózkodó, tudsz magadon uralkodni. Jellegzetes tudományos és filozófiai hajlamaid vannak, és jó érzéked van a misztikához,rendszerint a megvilágosodás örök kérdését kutatod. Van, aki csodabogárnak tekint, pedig nem vagy az. Csupán mered vállalni önmagad, és ezáltal leszel boldog és elégedett. Szeretsz a dolgok mélyére látni, ezért sokat olvasol, és állandóan tájékozódsz az újabb dolgok iránt. A szerelem ritkán érdekel, képes vagy akár magányosan leélni az életedet.  

Negatív tulajdonságaid: Gyakran túl komoly, és nincs humorérzéke. Néha nem eléggé tapintatos.

ha Szívszámod: 8.

A 8-as szám volt az antik világban a szerencse, a paradicsom és a beteljesedés száma. Noé bárkájában nyolc ember menekült meg (Noé, a felesége, három fia, és azok feleségei). A keresztelőmedence nyolcágú. Az arabok, indiaiak, kínaiak, és japánok számára a 8-as szám a teljességet jelenti.

Jó szervezőkészségedről vagy híres, tisztában vagy saját belső értékeiddel, képességeiddel, és lehetőségeid mellett korlátaiddal is. Fontosnak érzed magad, szívósság, erő jellemez, - s ezt a külvilág is pont így látja. Bár titokban több hatalmat szeretnél magadnak, ezt nem mindig sikerül elérni. Hajlandó vagy minden mást feláldozni a zajos sikerért. Tudsz bánni az emberekkel, akár tömegeket is képes vagy befolyásolni. Ezt a tulajdonságot azonban nemcsak jóra, de rosszra is fel tudod használni. Ez utóbbival légy óvatos, könnyen visszakaphatod azt, amit te magad adsz másoknak. Valójában igényed van arra, hogy te irányíts, és a környezeted elismerje tetteidet és képességeidet. Mivel végtelenül sok terhet képes vagy a hátadon cipelni, nem lehet tőled olyat kérni, amit ne tudnál teljesíteni.  

Negatív tulajdonságaid: Néha túl kemény, sőt zsarnoki vagy.ha Szívszámod: 9.

A 9-es a tőszámjegyek sorát zárja le, és ezért a bevégzettség számának tekintik. Kilenc hónapig tart a terhesség és a termékeny év (a három téli hónap levonásával). Jézus a 9. órában halt meg. Az indiaiak kilenc igazságot ismernek.  

Tulajdonságaid: Idealista, romantikus, szenvedélyes, kedves, segítőkész, barátságos vagy, van akaraterőd, tudsz lelkesedni, vonzó és ösztönző. Beleérző képességed tökéletes, megérzéseid sosem csapnak be. Okos és éles elméjű vagy. Szeretsz mások hasznára válni, és hatalmas elégedettséggel tölt el, ha valaki a segítségedet kéri. Megpróbálsz mások fölé emelkedni, de ne a hatalomvágy hajtson! Tudásodat oszd meg másokkal. Képes vagy a saját igazad mellett, mások igazáért is harcolni. Szerelmi téren viszont nem könnyű az életed, mert hajlamos vagy megkötni partnered kezét, és többet féltékenykedni a kelleténél.

Negatív tulajdonságaid: Néha túl hirtelen cselekszel, és egy kicsit önelégült vagy.